Food Blending betrekt nieuw magazijn en productiegebouw
Food Blending is een loonmengbedrijf voor humane voedingsstoffen in de voedingsindustrie. De kmo uit Evergem mengt en verpakt droge voedingsstoffen in de juiste verhouding waarna ze als afgewerkt product terug naar de klant gaan. Om verder te kunnen uitbreiden, vond het bedrijf even verderop van zijn huidige locatie een nieuwe, ruimere site. Het basisplan van de nieuwe locatie werd door de architect getekend, maar voor de indeling van het nieuwe bedrijfsgebouw wilde Food Blending dat er rekening werd gehouden met de optimale flow. Daarvoor ging het bedrijf te rade bij adviesbureau ASD Coddens, dat voor Food Blending een nieuw magazijn en productiegebouw ontwierp.
Bij het ontwerp van het 3000m² grote gebouw werd de optimale flow nagestreefd. Waar het Food Blending vroeger ontbrak aan een aaneenschakeling van processen, stapt het bedrijf nu over op een cirkelvormige flow waarbij het volledig traject in één stroom wordt afgewerkt. Dat moet niet alleen tijdswinst opleveren, maar de operatoren ook meer duidelijkheid bezorgen, aangezien alles stapsgewijs en volgens een logische volgorde verloopt.
Kenmerkend voor het gebouw is dat het bestaande ontwerp van de voorkant bij uitbreiding copy-paste naar achteren kan worden overgebracht, waardoor het gebouw zonder veel extra denk- en tekenwerk kan worden verdubbeld. Dat ‘uitvouwbare doos’-concept zorgt ervoor dat zowel de huidige als toekomstige capaciteit gekend is. Wanneer het nodig is, kan de magazijncapaciteit bijgevolg snel worden uitgebreid en kunnen de flows direct aan de nieuwe situatie worden aangepast.