Westfort Vleesproducten installeert nieuwe intralogistiek van Inther
De realisatie van het slimste vleesbedrijf van Westfort Vleesproducten krijgt steeds meer vorm. Begin maart 2020 is Inther Group on-site gestart met de installatie en bouw van de nieuwe intralogistiek. De huidige locatie in het Nederlandse IJsselstein wordt uitgebreid met een centrale verwerkingslocatie en geïntegreerde invries- en vriesopslag met een oppervlakte van 38.000m².
Belangrijk onderdeel binnen de logistieke oplossing is het AS/RS Shuttle systeem van Inther Group waar individueel ingevroren dozen worden gebufferd voordat ze worden gepalletiseerd. Voor de sortering van die pallets is een AS/RS Shuttle systeem van 72 levels geïnstalleerd, verdeeld over 3 gangen. Dat systeem zal straks in een vriesomgeving van -18 graden Celsius alle producten volautomatisch uitsorteren.
Opvallend binnen de nieuwbouw is de realisatie van een ‘no hands’ vrieshuis. Vanaf het moment dat de producten ingepakt zijn, komen er in het proces van intern transport, invriezen, sorteren, palletiseren en vriesopslag geen handen meer aan te pas tot aan het moment dat de ingevroren producten worden verladen.
Alle nieuwe faciliteiten worden bij Westfort op één locatie gerealiseerd, wat de interne logistiek ten goede moet komen.