Onderzoek van Getac en IDC toont aan dat robuuste apparaten het concurrentievermogen vergroten
Getac, producent van robuuste technologie, kondigt de bevindingen aan uit ‘Redefining Total Cost of Ownership: Rugged Technologies to Empower Industrial Operations’, de InfoBrief van IDC (International Data Corporation) die in samenwerking met Getac werd geproduceerd. De resultaten van het onderzoek tonen aan dat robuuste apparaten het concurrentievermogen binnen industriële organisaties vergroten door activiteiten te stroomlijnen.
De InfoBrief baseert zich op inzichten van 990 IT-beslissers en toont aan dat robuuste apparaten voordelen bieden in verschillende sectoren, waaronder nutsbedrijven, transport en logistiek, olie en gas, industriële productie en natuurlijke hulpbronnen. Het betreft een wereldwijd onderzoek met inzichten uit zes regio’s: Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika, China, Azië (excl. China) en Latijns-Amerika.
Robuuste apparaten helpen organisaties hun dagelijkse werkzaamheden te verbeteren door de productiviteit van medewerkers te verhogen, de uitvaltijd van apparatuur te minimaliseren en upgrades van afzonderlijke onderdelen mogelijk te maken zonder dat het hele apparaat vervangen hoeft te worden.
Nog enkele voordelen van robuuste technologie zijn volgens het onderzoek:
- Lagere TCO: Robuuste apparaten leiden na verloop van tijd tot een lagere ‘total cost of ownership’. Zo rapporteerden organisaties een TCO-reductie van 10-20% voor tablets en mobiele apparaten, en een reductie van 20-30% voor pc’s en laptops.
- Verbeterde duurzaamheid: 43% van de organisaties zegt dat robuuste apparaten met geavanceerde sensoren en connectiviteitsmogelijkheden helpen bij het verzamelen van gegevens over activiteiten, waardoor beter geïnformeerde beslissingen kunnen worden genomen over energieverbruik en initiatieven voor afvalvermindering.
- Geautomatiseerde processen: 37% van de respondenten zegt dat robuuste apparaten helpen om bepaalde processen te automatiseren, waardoor er minder handenarbeid nodig is.
Het onderzoek belicht ook de criteria die klanten gebruiken om leveranciers van robuuste oplossingen te selecteren, zoals de mogelijkheid om de oplossing te personaliseren, de kosteneffectiviteit van de geleverde diensten en het aanbod van apparaten en oplossingen.
Het gebruik van robuuste apparaten in Europa wordt gestimuleerd door hun vermogen om de productiviteit van medewerkers te verbeteren, mobiliteit en connectiviteit voor gegevenstoegang mogelijk te maken, automatisering van workflows te ondersteunen en traceerbaarheid van prestaties te creëren. De belangrijkste onderzoeksresultaten zijn:
- Meer dan een vijfde van de respondenten (21%) besteedt nu meer dan 20% van hun totale IT-budget aan robuuste apparaten en bijna de helft (49%) is van plan dit de komende 12 tot 18 maanden verder te verhogen.
- Robuuste apparaten worden geïntegreerd met een breed scala aan bedrijfssystemen, waaronder tools voor data-analyse en business intelligence (BI), platforms voor supply chain management en ERP.
De belangrijkste taken waarvoor robuuste apparaten worden gebruikt zijn gegevensverzameling en -analyse, dienstverlening op het terrein, inspectie en onderhoud, en personeelsbeheer van mobiele professionals.
- Sinds de integratie van robuuste technologie constateren de respondenten een verbeterde productiviteit van medewerkers, minder uitval van apparatuur en een betere communicatie en samenwerking tussen medewerkers.
- Robuuste apparaten spelen een cruciale rol in het ondersteunen van Europese organisaties bij het behalen van hun ESG-doelstellingen door ze in staat te stellen energieverbruik nauwkeuriger en in real time te monitoren, verspilling bij bedrijfsactiviteiten te verminderen, belangrijke taken te automatiseren en mogelijkheden te identificeren voor toekomstige energiebesparingen.
Foto: Getac