Steute presenteert draadloos E-Kanban systeem
De business unit Wireless van Steute stelt de volgende generatie van het draadloze netwerk sWave.NET voor. Het basisprincipe achter het netwerk blijft ongewijzigd: verschillende soorten draadloze schakelapparatuur (eindschakelaars, voetschakelaars, bedieningsapparaten, magnetische sensoren ...) worden via access points aangesloten op de IT-infrastructuren van klanten, zoals productieplanning en -controle (PPC), productiedata-acquisitie (PDA) of magazijnmanagement (WMS). Maar nieuwe en aanzienlijk compactere access points moeten nu voor een nog veelzijdiger infrastructuur zorgen. De applicatieserver die vroeger noodzakelijk was, is nu overbodig. De draadloze signalen die door de access points werden doorgegeven, worden nu rechtstreeks naar een IP-adres verzonden en door het IT-systeem van de gebruiker verwerkt.
Het E-Kanban systeem kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het aanvullen van componenten op assemblagewerkstations en communiceert via sWave.NET. Elektromechanische draadloze eindschakelaars sturen een berichtje zodra een container van een Kanban schap wordt verwijderd. Als optie kan de bezetting van de schappen worden bewaakt met contactloze, recent ontwikkelde draadloze lichtsensoren. De operator communiceert met het systeem via een nieuw ontwikkeld draadloos bedieningsapparaat met display.
Met de sWave.NET technologie heeft Steute naar eigen zeggen een geoptimaliseerd communicatieprotocol voor extreem energiezuinige draadloze sensornetwerken gerealiseerd. De dynamische zelforganisatie ervan moet zorgen voor eenvoudige configuratie en onderhoud en maakt de oplossing zeer robuust.
Energiezuinige draadloze schakelaars en sensoren communiceren kabelloos met de access points via een speciale routingprocedure. De access points kunnen via een webportal worden geïntegreerd in het wereldwijde IP-netwerk.
Andere nieuwe features van de tweede generatie sWave.NET betreffen o.a. de keuze uit drie verschillende zendfrequenties: 868, 915 en 922 MHz. Het draadloze netwerk is daardoor compatibel met draadloze standaarden in Europa, Noord-Amerika, Australië en Japan, waardoor het wereldwijd kan worden toegepast.