SAVOYE zorgt voor de logistiek van zorgbedrijf Groupe URGO

(Advertorial) Om verder te kunnen groeien, bouwt Groupe URGO, een specialist in de behandeling van wonden en gezondheidsproducten voor consumenten, een nieuw distributiecentrum met behulp van intralogistiek expert SAVOYE.

De Groupe URGO werkt dagelijks aan de verbetering van de levenskwaliteit van patiënten met de wetenschap als basis voor therapeutische vooruitgang. Samen met zorgprofessionals ontwikkelen ze optimale zorgpraktijken. De 3.500 medewerkers van URGO zijn verdeeld over  twee kernactiviteiten: URGO Medical en URGO Consumer Healthcare. De groep groeit voortdurend en de wereldwijde omzet bedroeg meer dan 750 miljoen euro.
 
Een flinke investering in de Bourgogne (Fr)
URGO heeft altijd ervoor gekozen om te investeren, innoveren en produceren in Frankrijk. Om haar ontwikkeling en innovaties te continueren en om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, heeft URGO besloten om het magazijn Chevigny-Saint-Sauveur (Dijon) ter herinrichten. Deze hub zorgt momenteel voor de goederenontvangst, opslag, orderpicking en verzending van alle gefabriceerde producten uit de aangrenzende fabriek, evenals van dochterondernemingen van de Groep. Met een capaciteit van 11.000 pallets, plus een overloopvoorraad van 8.000 pallets verspreid over drie andere magazijnen,  zat het distributiecentrum al op de maximale capaciteit.
 
Een nieuw distributiecentrum om klanten te bedienen
In 2022 is URGO daarom begonnen met de bouw van een nieuw magazijn voor de Urgo Healthcare-producten op industrieterrein de Beauregard – nabij Dijon. Dezelfde locatie koos SAVOYE voor haar nieuwe hoofdkantoor en productiefaciliteit, momenteel in aanbouw. 
 
Het nieuwe magazijn van 16.000 m2 zal een opslagcapaciteit krijgen van 15.000 pallets met het plan om dagelijks tot 12.000 orderregels, 9.000 complete dozen en 1.700 samengestelde pakjes te verwerken om klanten zowel in het thuisland als internationaal te bedienen. “Wij zijn niet alleen een laboratorium en fabrikant, maar we willen ook oplossingen op maat aanbieden aan de apotheken, onze zorgpartners. Logistiek is daarom een integraal onderdeel van onze groeistrategie. Zonder logistiek zouden we de klanten niet kunnen voorzien van de best mogelijke service", vertelt Etienne Bayle, Directeur Industriële Strategie bij Laboratoires URGO.
 
SAVOYE levert een maatwerk project
Het alerte familiebedrijf vroeg SAVOYE, een specialist in de intralogistiek en ook in Dijon  gevestigd, om het nieuwe magazijn in te richten. De twee bedrijven kennen elkaar goed en hebben samen al aan verschillende projecten gewerkt. Om aan de veeleisende specificaties van URGO te voldoen, ontwikkelde SAVOYE een op maat gemaakt project met Intelis conveyors en Jivaro verpakkingsmachines. "Groupe URGO werkt al langer met   geautomatiseerde logistieke tools. Savoye kreeg de opdracht omdat URGO wist dat het in staat was om een oplossing op maat te ontwikkelen, die kon voldoen aan de specifieke wensen van een ervaren klant." aldus Luca Pinto, Sales Engineer bij Savoye.
Christophe Drapier, Deputy Sales Director Advanced Technologies bij Savoye voegt toe: "De oplossing die we gaan implementeren moet mee kunnen groeien met Groupe URGO. We zullen de nieuwste versie van onze Intelis plug-and-play conveyors installeren. Ze zijn stil,  energiebesparend en vooral schaalbaar. De Jivaro machine zal de vrachtvolumes behoorlijk reduceren in hele distributieketen dankzij het vermogen om de pakketten aan te passen op de inhoud.”
 
Groei door logistiek
Uiteindelijk zal URGO dus over twee distributiecentra beschikken; het bestaande voor de  "Medical" tak en het nieuwe magazijn, ingericht door SAVOYE, voor de "Healthcare" business. De Groep heeft daarnaast mogelijkheden voor lokale uitbreiding als dat nodig mocht blijken. "Door het brede assortiment aan technische oplossingen van SAVOYE konden we het meest optimale orderpickproces vormgeven voor de huidige activiteiten, maar daarnaast zijn we ook klaar voor toekomstige ontwikkelingen. We hebben geprofiteerd van gedegen logistiek advies en samen hebben we gewerkt aan een project voor groei, rationalisatie en duurzaamheid", concludeert Denis Frérot, plaatsvervangend Log'in-projectmanager voor Laboratoires URGO.
 
De oplossingen van SAVOYE worden geïnstalleerd in het tweede kwartaal van 2024. De  ingebruikname is gepland in 2025.

Recente nieuwsberichten

Datalogic stelt Magellan 900i scanner voor

Datalogic lanceert de nieuwe Magellan 900i scanner, een aanpasbaar instapmodel op basis van imaging dat de GPS44XX-serie zal vervangen. De Magellan 900i moet zorgen voor hoge prestaties bij het lezen van 1D- en 2D- barcodes, vooral bij weergave op smartphone-schermen. Door zijn aanpassingsvermogen is het toestel inzetbaar bij verschillende toepassingen, waaronder bemande kassa’s, zelfscankassa’s en kiosken die getrouwheids- en betaalopties verwerken.

Collect&Go verzamelt bestellingen met zelfrijdende voertuigen

Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, heeft zijn distributiecentrum in Londerzeel uitgerust met slimme autonome voertuigen. Daarmee wil Collect&Go de efficiëntie in de versafdeling van het distributiecentrum verhogen. Momenteel rijden er 22 ‘self driving vehicles’ (SDV’s) in het DC rond, waardoor het rondhalen van verse producten 20% sneller verloopt.

Mediq optimaliseert order fulfilment met ZetesMedea Voice

Het Europese zorgaanbieder Mediq heeft in zijn magazijn in Denemarken de ZetesMedea magazijnoplossing met de nieuwste voice technologie geïmplementeerd. Dankzij de implementatie kan Mediq de orderpickprocessen aanzienlijk optimaliseren en tegelijkertijd een snellere orderverwerking voor klanten en een vlottere onboarding van nieuwe medewerkers realiseren.

Volvo komt met trucks met waterstofverbrandingsmotor

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met waterstofverbrandingsmotoren, ook bekend als ‘H2 ICE’ (Hydrogen Internal Combustion Engine). Vrachtwagens die op waterstof (H2) rijden, zullen vooral geschikt zijn voor langere afstanden en kunnen een oplossing zijn wanneer de inzet van elektrische trucks niet haalbaar is, bijvoorbeeld voor regio’s met een beperkte laadinfrastructuur of wanneer er weinig tijd is om de accu’s op te laden. De eerste klantentests zullen in 2026 plaatsvinden, als voorbereiding op de daaropvolgende serieproductie. Tegen het eind van dit decennium zullen de waterstoftrucks commercieel beschikbaar zijn.

Luchthaven Kortrijk-Wevelgem ambieert toekomst als dronehub

Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem (ILKW) mikt op een duurzame toekomst door de dronekaart te trekken. Eerste stap is de installatie van een nieuw dronedetectiesysteem om de veiligheid van het vliegverkeer op en rond de luchthaven te waarborgen.

Ontdek de kracht in uw planningsdata, win een gratis analyse

(Advertorial) Deze zomer helpen wij jouw bedrijf in het verkrijgen van gebruiksklare inzichten in uw planningsdata. Duik dieper in uw gegevens en ontdek hoe een betere visibiliteit uw bedrijf kan transformeren. Met onze uitgebreide expertise en geavanceerde analysemethoden onthullen we niet alleen trends en patronen, maar ook duidelijke mogelijkheden voor groei en optimalisatie.

De meest simpele veiligheidsoplossing voor de laad- en losomgeving

(Advertorial) Om de situatie tijdens het laden en lossen veilig te houden, zijn er vele oplossingen beschikbaar: aanrijdbeveiligingen, waarschuwingssystemen voor achteruit rijden, automatische snelheidsbegrenzers, wielvergrendelingen, blauwe of rode waarschuwingslichten, gescheiden voet- en rijpaden, automatische hefhoogtebegrenzers en nog veel meer.

Het creëren van een veiligere werkomgeving wordt ook bevorderd door meer opleidingen en trainingen, een enthousiast management of bepaalde incentives om de mensen mee te krijgen in een verbeterproces. Gezien de risico’s op de laadkaai is een inhaalslag nog steeds meer dan nodig.

DP World investeert 130 miljoen euro in Roemenië

DP World heeft in Roemenië drie nieuwe sites geopend die een impuls moeten geven aan de groeiende status van het land als belangrijk knooppunt voor de Europese handel en die economische groei in de hele regio mogelijk moeten maken.

Arvato gaat logistiek en fulfilment voor Tonieboxes verzorgen

Arvato heeft de volledige logistiek en het fulfilment overgenomen voor Tonies. Die Duitse fabrikant en leverancier staat sinds 2016 bekend voor zijn Toniebox, een digitale ‘audio cube’ voor kinderen vanaf drie jaar, en de bijbehorende Tonies-figuurtjes die op de box worden geplaatst om audiospelletjes of liedjes af te spelen. Omdat het bedrijf niet alleen in Duitsland, maar ook internationaal fors aan het groeien is, wilde de fabrikant zijn logistiek reorganiseren. Daarvoor schakelde het supply chain en e-commerce dienstverlener Arvato in.

Montea koopt site van Tailormade Logistics in North Sea Port in Gent

Montea vergroot zijn aanwezigheid in de Haven van Gent door de aankoop van de site van Tailormade Logistics (TML). TML is een Belgisch transportbedrijf en logistiek dienstverlener met uitvalsbasissen in België en Nederland. Het hoofdkwartier is al meer dan 25 jaar in de haven van Gent gevestigd, op een site van ruim 20.000m². Op het terrein bevinden zich een magazijn van 12.000m² en een kantoorgebouw van 2.000m².

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van alles wat reilt en zeilt binnen de supply chain wereld? Registreer dan nu GRATIS op de Value Chain nieuwsbrieven.

Registreer NU

Magazines

U wenst zich te abonneren op de Value Chain Management magazines (print en online) en wenst toegang tot alle gepubliceerde content op onze website? Abonneer NU!

Abonneer NU

Supply Chain Innovations

Hét jaarlijkse netwerkevent voor elke supply chain professional!

Lees meer
Cookies accepteren

Wij houden rekening met uw privacy

We gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies.