Normative lanceert gratis Carbon Legislation Tracker
Normative introduceert de Carbon Legislation Tracker. De gratis tool is ontwikkeld om bedrijven te helpen voldoen aan de snel veranderende wetgeving op het gebied van koolstofuitstoot in de EU, het Verenigd Koninkrijk en de VS.
Normative werd in 2014 opgericht om de overgang naar een netto uitstoot van nul te versnellen. Het bedrijf, met hoofdzetel in Stockholm, biedt een rekenmodel voor koolstofuitstoot en helpt bedrijven hun volledige klimaatvoetafdruk te berekenen en hun uitstoot van broeikasgassen te verminderen.
“Bedrijven, consumenten en investeerders zijn steeds meer geïnteresseerd in hun CO2-voetafdruk. CO2-uitstoot, carbon accounting, in kaart brengen is daarbij een cruciaal onderdeel”, klinkt het. “Tegelijkertijd wordt de wetgeving strenger en wordt van bedrijven verwacht dat ze verantwoording afleggen over hun emissies. Bovendien nemen de alternatieve kosten voor bedrijven toe, aangezien klanten eisen dat de merken waarmee ze zakendoen, bezig zijn met koolstofreducties en initiatieven om netto nul te bereiken.”
Concurrerend blijven en voldoen aan de huidige wetgeving zijn twee redenen waarom bedrijven hun emissies willen meten en verminderen. De gratis Legislation Tracker moet bedrijven helpen een weg te vinden in het oerwoud van bestaande en toekomstige regelgeving. Door enkele basisgegevens van het bedrijf te verstrekken, zoals regio, sector en grootte, laat de tracker zien aan welke regels het bedrijf zich moet houden.
De Carbon Legislation Tracker dekt bestaande en toekomstige wetgeving in enkele van de belangrijkste markten voor veel bedrijven, waaronder:
- De CSRD van de EU, die alle grote bedrijven in de EU verplicht hun volledige scope 1, 2 en 3 emissies te rapporteren;
- De TCFD en SECR van het Verenigd Koninkrijk, die vereisen dat alle grote Britse bedrijven hun emissies rapporteren, inclusief scope 1, 2, en (in het geval van TCFD) vaak ook scope 3;
- Het recente voorstel van de SEC, dat alle beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven verplicht om scope 1, 2, en meestal ook scope 3 emissies bekend te maken.
Foto: Gerd Altmann via Pixabay