Engaging the Future - Dematic Event met toonaangevende futuroloog Max Tinius

(Advertorial) Digitaliteit is er al en zal de komende 5-15 jaar ons hele dagelijks leven in toenemende mate veranderen. Vooral het leven in de stad en op het platteland - en daarmee de logistieke benodigdheden. Want we krijgen niet alleen nieuwe technologie, maar ook eindeloos veel nieuwe structuren in onze samenleving. En niet alleen in onze industrie, maar op alle 17 levensgebieden die we kennen - mobiliteit, werk, huisvesting, voeding, gezondheid, consumptie, productie, politiek, financiën, klimaat, netwerken ... en ga zo maar door. Als voorbeeld: met het begin van de industrialisatie werden de stadscentra uitgevonden met hun winkels, de supermarkten, later de online handel, termen als vrije tijd, een belastingstelsel ... ongeveer 80% van ons dagelijks leven veranderde toen. Nu gebeurt het opnieuw.

Dematic nodigt klanten en journalisten uit voor de EMEA Hybrid Customer Day op 28 februari in haar Benelux hoofdkantoor in Antwerpen, België. Het centrale thema van het evenement is de toekomst van de economie en de samenleving onder invloed van de digitalisering en de daarmee gepaard gaande logistieke uitdagingen. De bekende futuroloog en bestsellerauteur Max Thinius zal over dit onderwerp een echte topspreker zijn. In zijn lezing zal hij verschillende toekomstscenario's schetsen en ook licht werpen op de mogelijke toepassingen van nieuwe technologieën. Daarna is er gelegenheid voor een virtuele rondleiding door een state-of-the-art Dematic intralogistieke faciliteit en een online tour met lokale gidsen door het bekroonde TechCenter van 's werelds toonaangevende specialist voor intelligente automatisering.

Het evenement begint om 10 uur. De nadruk ligt op structurele veranderingen in de economie en de samenleving en op het gebruik van nieuwe technologieën. Hoe die er precies uit zullen zien en hoe bedrijven nu het beste kunnen plannen, zal Max Thinius in zijn interactieve lezing toelichten. Hij doet daarbij voorspellingen over de gevolgen van de toenemende verstedelijking en leidt daaruit nieuwe, productieverhogende mogelijkheden af die een hogere economische efficiëntie en effectiviteit beloven. Daarbij verwijst hij herhaaldelijk naar de intralogistiek. Dematic is zeer verheugd dat zij Europa's toonaangevende futuroloog Max Thinius voor dit evenement heeft kunnen strikken. Na afloop zal de futuroloog ook beschikbaar zijn om vragen van deelnemers te beantwoorden in een vraag- en antwoordsessie en een paneldiscussie.

Daarnaast kunnen de deelnemers een informatief en gevarieerd programma verwachten op de EMEA Hybrid Customer Day. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld een close-up indruk krijgen van het Dematic oplossingenportfolio - tijdens een virtuele live tour van een state-of-the-art logistieke faciliteit geautomatiseerd door Dematic. Het evenement wordt afgesloten met een virtuele rondleiding door het bekroonde Dematic TechCenter, een ander hoogtepunt van het evenement.

Het evenement eindigt om 13.00 uur. Alle presentaties worden in het Engels gehouden en tegelijkertijd in verschillende talen vertaald.

Registreer je hier gratis:

bit.ly/engaging-the-future

Max Thinius en Dematic tonen de toekomst van wonen, werken en logistiek

Nu worden de steden getransformeerd. Weg van industriële "autosteden", naar digitale steden met vooral levenskwaliteit voor mensen. Nieuwe mogelijkheden voor werk en verlangens naar een flexibelere indeling van het dagelijks leven maken het pakket compleet. Tegelijkertijd zullen metropolen hun centrale betekenis verliezen en zullen kleine en middelgrote steden zich onevenredig ontwikkelen. Wat zien we nu al in metropolen als Barcelona en Kopenhagen, maar ook in kleinere steden als Utrecht? Wat gebeurt er op het platteland? Daarnaast gonzen onderwerpen als de metaverse (en wat is dat eigenlijk?), kunstmatige intelligentie en blockchain door de publieke opinie. Zijn dit eigenlijk allemaal toekomstdromen of zijn hier echt concrete toepassingsgebieden voor?

In ieder geval betekent digitalisering dat ieders dagelijks leven zal veranderen. We zullen minder verhuizen, meer thuis en coworking offices hebben, steden worden 5-15 minuten steden (waar je je basisdiensten wilt doen), ze worden groener, leefbaarder, we zullen stadswijken en woonwijken beoordelen op aspecten voor gezondheid. Downtowns daarentegen verdwijnen of veranderen, retail komt terug in compleet nieuwe structuren op plaatsen die we voorheen niet voor mogelijk hielden, en online retail? Ja, ook dat zal veranderen.

Bovendien zijn er nieuwe produktiemogelijkheden. Dankzij kleinere, flexibelere machines kunnen goederen steeds vaker lokaal of regionaal worden geproduceerd. Nieuwe technologieën en ook valuta zoals de digitale euro kunnen traceerbaarheid mogelijk maken. Klinkt dit allemaal als de verre toekomst?

Met Max heeft u een futuroloog uitgenodigd, geen futuroloog. Max kijkt dus niet alleen naar studies en ontwikkelt grappige scenario's, maar hij kijkt (met zijn team) wereldwijd naar de ontwikkelingen die nu al effect zijn. Die niet alleen technisch-logisch werken, maar nieuwe structuren in de samenleving mogelijk maken. Die door mensen worden geaccepteerd, meer participatie en democratie implementeren - en meer kwaliteit van leven en economie. Het "komt" er dus al aan. De enige vraag is hoe intelligent we het kunnen oppakken en uitvoeren. En precies daarvoor is er een handleiding.

De lezing van Max zal niet zomaar een reeks saaie grafieken zijn, maar wordt gekenmerkt door een ongelooflijke amusementswaarde. Simpelweg omdat het leuker is en gemakkelijker te onthouden. Kijk dus uit naar wat vandaag al mogelijk is en wat we morgen onmiddellijk kunnen implementeren, met een beetje different denken.

Want, en dit is een heel belangrijke boodschap van Max: De toekomst komt niet! Die wordt gevormd - door onszelf. In deze lezing krijgt iedere luisteraar de weg naar de toekomst, de sensibilisering om de toekomstige zonnige mogelijkheden in zijn omgeving beter te herkennen en de toekomst vorm te kunnen geven. En goed vermaak ook!

EMEA Hybrid Event (dematic.com)

202321411546647_view-max-thinius-72-dpi-rechte-und-kostenfrei-3.jpeg

Recente nieuwsberichten

Nieuwe vrachtroute voor Lufthansa Cargo vanuit München

Lufthansa Cargo heeft sinds 6 juli zijn operaties op de Zuid-Duitse hub uitgebreid. Een A321-vrachtvliegtuig staat voortaan twee keer per week in voor de connectie München met Istanbul, elke zaterdag en zondag. Op die manier wordt het bestaande netwerk vanuit München uitgebreid.

Jungheinrich België introduceert elektrische servicewagens

De heftruckfabrikant kondigt de introductie van elektrische servicewagens aan als onderdeel van zijn continue inzet op het vlak van duurzaamheid. De stap is een nieuwe mijlpaal in de strategie van Jungheinrich om de emissies van zijn wagenpark aanzienlijk te verminderen. “Het doel is om tegen 2030 de emissies van ons volledige wagenpark, zowel personenwagens als servicevoertuigen, tot nul te herleiden”, aldus Harm de Vries, managing director bij Jungheinrich. “We hebben niet enkel ons wagenpark vernieuwd, maar ook geïnvesteerd in de omschakeling naar hernieuwbare elektriciteit voor alle vestigingen, door middel van stroom uit regeneratieve bronnen en de installatie van fotovoltaïsche systemen ter plaatse.”

Ruim 200 temperatuurgecontroleerde voertuigen vervoegen Europese vloot van UPS Healthcare

Meer dan 20 miljoen euro investeert UPS Healthcare in de uitbreiding van zijn temperatuurgecontroleerde vloot. De logistieke speler koopt ruim 200 ultramoderne voertuigen om zijn koudeketencapaciteit te versterken in Nederland, Italië, Hongarije en Frankrijk. De faciliteiten in Heist-op-den-Berg zullen ook gebruikmaken van de vloot, waardoor die hun logistieke capaciteit kunnen uitbreiden. De huidige vloot vandaag bestaat uit meer dan 1.100 temperatuurgecontroleerde voertuigen.

Supply Chain Company opent deuren in Spanje en het VK

De Nederlandse IT-dienstverlener Supply Chain Company blijft groeien. Het bedrijf opende eerder dit jaar een vestiging in Spanje en afgelopen maand een in het Verenigd Koninkrijk. De expansie is volgens Supply Chain Company te danken aan de groeiende vraag naar planningsoplossingen bij producenten en retailers.

TGW brengt LivePick op de markt

De LivePick bestaat uit een slim opslagsysteem met mobiele robots. Door de modulaire opbouw en de plug-and-play-opzet van deze installatie duurt het slechts zes tot twaalf maanden om de LivePick operationeel te krijgen. Belangrijke voordelen van het systeem zijn de schaalbaarheid van de oplossing en de hoge flexibiliteit. De LivePick is zowel geschikt voor e-commerce- als klassieke retailomgevingen.

Renault Trucks, Jumbo en SVZ testen elektrische Oxygen-truck voor stadslogistiek

Renault Trucks zet zijn onderzoeks- en ontwikkelingswerkzaamheden met het prototype Oxygen verder. Terwijl een eerste testfase in Lyon en Parijs nog loopt, gaat de fabrikant een nieuwe test uitvoeren met een tweede versie van deze elektrische truck voor stadslogistiek. In oktober 2024 zal in Amsterdam een versie met koelunit worden getest, die is ontworpen met steun van Renault Trucks Nederland en in samenwerking met supermarktketen Jumbo en SVZ.

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Het basisprincipe achter de nieuwe L10 - L16 B stapelaars is om een compacte oplossing te bieden voor nauwe werkruimtes. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een breed scala aan transporttaken in magazijnen en productieruimtes.

Vandewiele automatiseert met magazijnrobots van Exotec

Ontwerper en producent van textielmachines Vandewiele gaat samenwerken met aanbieder van magazijnrobots Exotec. Vandewiele wil zijn magazijn in Marke verder automatiseren met het Skypodsysteem, om zo de workflow en opslagruimte te optimaliseren.

Veertig procent van de verladers en logistieke dienstverleners wil investeren in transporttechnologie

Descartes Systems Group, softwareleverancier voor supply chain en logistiek, heeft de resultaten bekendgemaakt van zijn achtste jaarlijkse Global Transportation Management Benchmark Survey. Uit het onderzoek blijkt dat veertig procent van de ondervraagde verladers en logistieke dienstverleners van plan is te investeren in transporttechnologie om zich voor te bereiden op de veranderende sector en regelgeving. Voor bedrijven die financieel het best presteren en waar de directie transport als een concurrentiewapen ziet, bedraagt dat aantal 44 procent. Bij organisaties die financieel minder goed presteren, ligt het percentage op 32 procent.

DHL onderzoekt trends in e-commerce

DHL eCommerce heeft het eerste deel gepubliceerd van zijn wereldwijde Online Shopper Trends Report 2024. Het rapport biedt inzicht in het gedrag van online shoppers wereldwijd. Het belicht trends die het huidige e-commercelandschap vormgeven, gebaseerd op een onderzoek onder 12.000 consumenten in 24 landen, waaronder Nederland en België.

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van alles wat reilt en zeilt binnen de supply chain wereld? Registreer dan nu GRATIS op de Value Chain nieuwsbrieven.

Registreer NU

Magazines

U wenst zich te abonneren op de Value Chain Management magazines (print en online) en wenst toegang tot alle gepubliceerde content op onze website? Abonneer NU!

Abonneer NU

Supply Chain Innovations

Hét jaarlijkse netwerkevent voor elke supply chain professional!

Lees meer
Cookies accepteren

Wij houden rekening met uw privacy

We gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies.